Arteterapia – liek na rodinné vzťahy

Arteterapia – liek na rodinné vzťahy

Mať dobré rodinné zázemie nie je bežná vec. V minulosti ani dnes. Ten, kto má dobré rodinné väzby, je vskutku bohatý človek.  

Arteterapia môže byť pomôckou nielen pri párovej, ale aj rodinnej terapii. Môžete ju využiť pri riešení problémov, ale aj pri budovaní dobrých rodinných vzťahov. Vtiahnutí do kreatívneho procesu môžete mať pocit, že na papieri idú veci ľahšie. Dáte priechod emóciám prostredníctvom farieb či pri práci s hlinou alebo modelovacou hmotou. Umelecké prejavy pomôžu uvoľniť stres a pozrieť sa na svoj život z nadhľadu. To všetko môže byť veľká výzva, ktorú ak zdoláte, odchádzate s veľkou výhrou. Úlohou arteterapeuta je vytvoriť zónu bezpečia a viesť klienta k naplneniu svojich cieľov.  

Skupinová alebo individuálna arteterapia?

Pri skupinovej arteterapii priebehu procesy rýchlejšie. Pre niektorých klientov je však náročné pracovať v skupine a uprednostňujú individuálny prístup. Skupinová arteterapia má veľký prínos pre klientov, rovnako tak aj individuálna forma. Pri skupinovej artetetrapii okrem spolupráce s arteterapeutom získavate aj vnemy skupiny a niekedy aj dobrých priateľov na celý život. Prostredníctvom vlastnej tvorby a spoločných zážitkov sa vytvára medzi Vami unikátne spojenie. Moja rada, nechajte sa viesť svojimi pocitmi, prípadne sa poraďte o vhodnosti prístupu v oblasti arteteterapii. Pretože sa môže stať, že veľká téma preváži všetko ostatné, čo sa odohráva v skupine. Pri skupinovej terapii je dôležité udržiavať kontakt s každým členom skupiny. Pri individuálnej terapii vieme zvoliť tempo a intenzitu, šité presne na potreby klienta. 

Aktuálne arte workshopy: ARTE HRAVO – Arteterapia pre rodiny s deťmi

Alebo PRIESTOR PRE MOJE JA – cyklus arte stretnutí zameraných na osobný rozvoj.  

Vždy sa môžete prihlásiť aj na individuálnu arteterapiu.

Kontakty na mňa.